Algemeen Kosten

De bouwindustrie is heel volatiel. Projecten komen en gaan, soms vallen ze allemaal samen, en soms zijn er iets rustigere periodes. Even de druk van de ketel en er kan iets grondiger gewerkt worden.
Zeker nu met #Covid19 is het afwachten wat de gevolgen zullen zijn en zullen er ongetwijfeld nog rustige periodes langskomen.

Duik eens in de kosten

Tijdens zo’n periode is het ideaal om eens dieper in de kosten te duiken. Met als doel de juiste informatie te verzamelen om gesprekken aan te gaan met onderaannemers. Over vaste afspraken, nieuwe kortingen en betere jaarafspraken.

Maak een dashboard van uw data

Toegang hebben tot uw data is het begin. Deze data verstaanbaar en duidelijk structureren is iets anders. Wij gebruiken altijd een Dashboard waar we de belangrijkste gegevens sterk in visualiseren.

Zo kan je met 1 indruk onmiddelijk zien waar de opportuniteiten liggen:

  • Zijn er onderaannemers waar de omzet een stuk hoger ligt dan voorzien?
  • Worden voorkeursleveranciers effectief gebruikt? Wordt er niet bij andere leveranciers/onderaannemers besteld?
  • hoe verhouden de kosten zich tov de projectbudgetten. Waar moeten we dieper gaan kijken naar de marge?

Toch geen rustige periodes?

Bij u geen rustige periodes te treffen? Altijd wel een hogere prioriteit op de lijst staan? Het team is nog niet compleet waardoor zuurstof ontbreekt?

Wij zijn er ondertussen in bevlogen om op heel korte termijn een analyse van uw kosten te maken, dit te vertalen naar een duidelijk dashboard waaruit we opportuniteiten halen en oplijsten volgens tijdsbesteding en potentiële verbeteringen.

U gaat nadien zelf aan de slag met de lijst aan opportuniteiten of wij bekijken samen hoe Pure Construct u hierin kan ondersteunen.

Stuur of bel ons om uw opportuniteiten morgen in kaart te brengen:

stefaan@pureconstruct.eu
+32 494 25 25 63