Algemeen

Iets waar we sterk op hameren tijdens onze opleidingen en samenwerkingen met klanten. Durf het te vragen. Ken je een bepaalde onderaannemer nog niet? Twijfel je aan hun capaciteiten? Zijn ze geschikt voor dit werk? Het zijn allemaal vragen die een collega binnen een ander bouwbedrijf allicht kan beantwoorden.

Ga je dan zomaar informatie vragen aan iemand bij de concurrentie?

kritische reactie tijdens een opleiding

Het antwoord is eenvoudig: JA

Bouwbedrijven concurreren inderdaad om projecten binnen te halen en te kunnen uitvoeren voor bouwheren. Maar een collega-projectleider die een ervaring met een onderaannemer met je deelt zodat jij een betere beslissing kan nemen, is hoegenaamd geen concurrentie.

Door corona sterk beperkt geweest, maar het is de intentie van al die georganiseerde events en bijeenkomsten. Netwerken zorgt ervoor dat je peers, concullega’s en gelijkgestemden ontmoet. Probeer naast die events ook een “online” netwerk op te bouwen. Mensen die je eens kan opbellen of mailen met een vraag.

Wij nemen soms met onbekenden contact om even te polsen naar de ervaring met een onderaannemer. Elke keer krijgen we vlot feedback. En onze deur staat ook altijd open als we zelf vragen terug krijgen. Het is ook maar een kleine moeite.

En zeg nu zelf: zou jij niet gewoon antwoorden als we je straks opbellen met een vraag naar een onderaannemer?