Algemeen

Een vraag die bij elk introductiegesprek eens gesteld wordt:
“Hoe maken jullie het verschil?”

Kunnen wij beter op tafel slaan en de laatste % korting bij onderaannemers halen? Uiteraard niet.
Weten wij voor elk lot de beste prijs/kwaliteit onderaannemer te vinden? Waarschijnlijk niet.

Ja maar, hoe kunnen jullie dan het verschil maken?

Potentiële klant

De meerwaarde zit in de voorbereiding!

De meeste energie steken wij in het voorbereiden van het aankoopdossier.
De werkvoorbereiding en plannen vertalen tot een duidelijke, makkelijk te ontleden prijsvraag. 

=> Deze voorbereiding zorgt er voor dat een onderaannemer een goede offerte kan neerleggen (zonder te veel risico’s of geraamde €’s te moeten toevoegen)

=> Hoe minder een dossier goed voorbereid is, hoe meer energie het vraagt bij de analyse en vergelijk van de offertes.

De juiste onderaannemers aanspreken

=> Aannemers werken dikwijls met een kleine selectie “huis-onderaannemers” die de firma goed kennen. Daar is niets mis mee. 

Echter voor sommige projecten (type werk, locatie, complexiteit) zijn de gekende onderaannemers misschien niet de best geplaatste.

=> Wij zoeken in onze uitgebreide databank onderaannemers (met evaluaties) naar diegene die het best passen bij het specifieke project.

Technische alternatieven

=> Afhankelijk van de bewegingsruimte in het lastenboek kijken we proactief naar mogelijke alternatieve materialen en technieken die een impact op het bouwbudget kunnen betekenen. Met de projectleider bespreken we de mogelijkheden.

Onderbouwde onderhandelingen

Bij het analyseren van de offertes kijken we naar anomalieën en fouten die onderaannemers eventueel gemaakt hebben. We focussen op enkele elementen uit de verschillende aanbiedingen die we in een onderhandeling op tafel kunnen leggen.

Geven en nemen

Het onderste uit de kan halen, daar geloven we niet zo sterk in. Wel in een duurzame relatie met onderaannemers die werken aan competitieve prijzen. In een sterk opgebouwde relatie kan je eens iets meer verwachten als de nood hoog is. Dat brengt doorgaans stukken meer op dan die laatste % korting aan de onderhandelingstafel.