Stefaan Maes

Founding Partner

Meer dan 14 jaar ervaring in aankoopafdelingen in verschillende internationale bedrijven.

  • Begonnen als junior aankoper bij Lidl Belgium & Luxemburg (winkelinrichting en afwerking), om vervolgens bij Accenture
    en Kuwait Petroleum aan de slag te gaan als Category manager en strategisch inkoper.
  • In 2015 zelfstandige geworden en voor Solvint aan de slag gegaan als consultant.
  • Diverse aankoopprojecten gestuurd bij diverse klanten
  • In 2017 toegetreden tot het management van Solvint en verantwoordelijk voor eigen klanten, consultants en business development.
  • Eind 2017 Philippe Strobbe leren kennen en aangetrokken als consultant bij Solvint.
  • Eind 2019 samen met Philippe Strobbe de nieuwe organisatie Pure Construct opgericht. Voortaan de enige focus van Stefaan en Philippe.

In de eerste gesprekken tussen Stefaan en Philippe werd snel duidelijk dat er opportuniteiten waren in de bouw. Stefaan had al gezien waar veel bouwbedrijven staan vergeleken met andere industrie├źn. Philippe had al een inkoopvisie ontwikkeld.

Stefaan zijn brede kijk op het inkoopvak en Philippe zijn bouwervaring zorgen voor een nieuwe visie. Een visie met potentieel om te wegen op het resultaat en succes van bouwbedrijven. 2 jaar na hun eerste gesprekken is Pure Construct een feit. Een nieuwe organisatie, gericht om bouwbedrijven vanuit aankoopperspectief sterker te maken.

Naast het verder ontwikkelen van Pure Construct is Stefaan een enthousiaste en gedreven trainer/coach. Met het doel het “status quo” uit te dagen probeert hij mensen hun denkkader te verbreden. Met cases en praktijkgerichte sessies probeert hij maximaal de kennis van deelnemers te versterken. Op de pagina opleidingen kan je een overzicht vinden van de actueel geplande opleidingen samen met de Confederaties Bouw. Daarnaast worden ook op maat in-house trainingen gegeven.