Stefaan Maes

Founding Partner

Stefaan heeft meer dan 15 jaar ervaring in aankoopafdelingen bij diverse internationale bedrijven en industrieën:

Hij begon zijn carrière als aankoper bij Lidl Belgium & Luxemburg, waar hij zich specialiseerde in winkelinrichting en afwerking. Vervolgens werkte hij als Category Manager en strategisch inkoper bij Accenture en Kuwait Petroleum. In 2015 startte hij als consultant en heeft hij verschillende inkoopprojecten succesvol geleid voor diverse klanten, waaronder Umicore, Lhoist, Danone, Milcobel en Continental Foods.

In 2017 trad Stefaan toe tot het management van Solvint, een expertisebureau op het gebied van inkoop en supplychain projecten. Daar was hij verantwoordelijk voor zijn eigen klanten, consultants en business development. In datzelfde jaar ontmoette hij Philippe Strobbe die hij rekruteerde als consultant voor Solvint.

Eind 2019 hebben Stefaan en Philippe Strobbe samen de nieuwe organisatie Pure Construct opgericht, waar ze zich sindsdien volledig op focussen.

Stefaan’s brede kijk op het inkoopvak en Philippe’s bouwervaring resulteren in een nieuwe visie en dienstverlening. Hun werkwijze heeft het potentieel om het resultaat en succes van bouwprojecten te beïnvloeden, zowel voor de opdrachtgever als de algemene aannemer.

Door diepgaande technische analyses en een gestructureerde aanpak van aanbestedings- en aankoopdossiers wordt er in elk project een win-winsituatie gecreëerd.

Naast zijn werk bij Pure Construct is Stefaan ook een enthousiaste en gedreven trainer-coach. Hij daagt graag de “status quo” uit en stimuleert mensen om hun denkkaders te verbreden. Met praktijkgerichte sessies en concrete cases streeft hij ernaar de kennis van deelnemers maximaal te versterken.

Op onze opleidingspagina vind je een overzicht van de actueel geplande opleidingen in samenwerking met de Confederaties Bouw. Daarnaast bieden we ook op maat gemaakte in-house trainingen aan, afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten.